Megdöbbentő tömeg Kínában egy turisztikai hely újranyitásakor - videó

Kína Huangshan Huangsan
Vágólapra másolva!
Hatalmas tömeg torlódott fel egy kínai turisztikai hely hétvégi újranyitásakor. Emiatt sokan attól tartanak, hogy a korlátozások túl korai feloldása miatt a koronavírus-járvány újabb hulláma indulhat el Kínában.
Vágólapra másolva!

Több más turisztikai hellyel együtt szombattól ismét látogathatóvá tették Kína Anhuj tartományában a Huangsan (Sárga-hegység) nevű kirándulóutat. A turistáknak meg kell mutatniuk egy applikáción keresztül az egészségi bizonyítványukat, arcmaszkot kell hordaniuk, és a belépéskor ellenőrzik a testhőmérsékletüket is.

Vasárnapra azonban már le kellett zárni a parkot, mert a látogatók száma elérte a maximális 20 ezret.

A rendőrségnek kellett visszatartania a tömeget Forrás: Weibo

Az alábbi videón jól látszik, mennyire összetorlódtak azok is, akik bejutottak.

A huangsani eset jól mutatja, milyen nehézségekkel kell szembenéznie Kínának, amikor vissza akar térni a rendes kerékvágásba, ugyanakkor kordában akarja tartani a koronavírust – írja a South China Morning Post.

Kínában a hivatalos statisztikák szerint eddig 81 740 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, akik közül 3331-en haltak meg.

Jelenleg azonban már csak 1242 beteget tartanak nyilván, akik közül 211 állapota súlyos vagy válságos. Ráadásul az új fertőzések már többnyire külföldről érkeznek, kedden már új halálseset sem volt, így elmondható, hogy a járvány jelentősen csillapodott.

Sokan azonban attól tartanak, hogy a korlátozások feloldása egyelőre túl korai,

és az ilyen tömegjelenetek kialakulása a járvány újabb hullámát indíthatja el. Anhuj tartomány például épp a fertőzés gócpontjának számító Hupej tartomány mellett helyezkedik el. Igaz, a legutolsó új fertőzés itt február 27-én volt, a tartományban összesen 990 esetet regisztráltak, és hatan haltak bele a betegségbe.

Az is nyilvánvaló ugyanakkor, hogy a kínai belföldi turizmus nagyon megsínylette a járványt. Becslések szerint a bezárások miatt az idei első negyedévben akár 56 százalékkal zsugorodhatott az ágazat, az éves bevételkiesés pedig elérheti az 1200 milliárd jüant (57 ezer milliárd forint).