Rengeteg programot kínál a hétvégére Gyula

gyulai Almásy-kastély
Vágólapra másolva!
Gyula az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, ahol a vár és a termálfürdő mellett más programok is bőven akadnak ezen a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Pénteken délelőtt például kerékpáros túra indul Városerdőre az új kerékpárúton, ahol a résztvevők erdei séta keretében ismerhetik meg a festői természeti környezetet a Fekete-Körös szomszédságában.

Aznap este gyalogos séta indul az Almásy-kastély látogatóközpontja elől,

amelyen Gyulai történetekkel és legendákkal ismerkedhetnek meg a látogatók, többek között Albrecht Dürerről, az Erkel családról vagy Munkácsy Mihályról.

A gyulai Almásy-kastély Forrás: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Szombat délelőtt kerékpáros városnézésen lehet részt venni, ahol a jó hangulatról idegenvezető gondoskodik. A gyulai várban egész nap meg lehet nézni a Kerecsényi László Egyesület bemutatóját a bajvívásról, puska- és ágyúhasználatról és íjászatról. A várban óránként tárlatvezetést is tartanak 10.30-tól.

Az Almásy-kastély parkjában kastélymeséket lehet majd hallgatni

Szilágyi Sándor történész előadásában, délután 4-kor pedig a Szegedi Kürtkvartett ad koncertet a vár előtt. Este négy vízitúra is lesz az az Ó-Fehér-Körösön, amelyen a résztvevők egy teljesen más perspektívából, túrakenuban evezve ismerkedhetnek meg a vizek városával, valamint az Élővíz-csatorna és a Körös-vidék élővilágával.

A gyulai vár Forrás: Shutterstock/skovalsky

Vasárnap délelőtt is lesz kerékpáros városnézés, valamint bemutatókat is tartanak a várban. Este 7-től pedig Gyulán (l)enni jó címmel gasztrokalandot szerveznek, amelyen helyi finomságokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

További információkat itt talál a hétvégi gyulai programokról.