Fél évig terítették a drogot, amit előtte rablással szereztek

2020.07.17. 10:43

Hét főt hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség annak a bűnszervezetnek az ügyében, amelynek tagjai 2018 októbere és a 2019. március 22-i elfogások között nagy mennyiségben értékesítettek általuk rablással szerzett kábítószert. A Police.hu cikke szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytatott eljárást H. Ádám és társai ellen. 

Egyik módszerük az volt, hogy egy-egy nagyobb tételű drogbiznisz alkalmával közvetlenül a pénz átadása és a kábítószer átvétele után fegyverrel (vagy annak utánzatával) arra kényszerítették az eladót, hogy az átvett összeget adja vissza. Az így megszerzett drogot aztán a banda tagjai fővárosszerte értékesítették.

A KR NNI munkatársai a TEK közreműködésével 2019. március 22-re összehangolt akciót szerveztek. A rendőrök ekkor öt embert fogtak el, akik közül a bíróság három férfi és egy nő letartóztatását elrendelte. A nyomozás során összesen hét személyt hallgattak ki. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a Fővárosi Főügyészségnek.