szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

De már megjött az előzetes.

Az Úr sötét anyagai című televíziós fantasy-dráma sorozat producerei a Comic-Con@Home eseményén fedték fel, hogy a hamarosan érkező második évad egyik részét nem tudták leforgatni a koronavírus-járvány miatt, ám lehet, hogy még visszatérnek az epizódhoz, amely a James McAvoy által alakított Lord Asrielre fókuszál. A Sir Philip Pullman regénytrilógiáján alapuló sorozat többi részét már jóval a karantén kezdete előtt befejezték. (Korábbi kritikánkat itt olvashatja.)

A titokzatos kés (a trilógia második kötete) adaptációja lényegében elkészült, szóval ebből a szempontból szerencsénk volt” – mondta Jane Tranter, a sorozat vezető producere.

A jelenleg hétrészes szériában együtt dolgozik Andrew Scott és Phoebe Waller-Bridge, a Bolhafészek (Fleabag) című angol feketekomédia két sztárja - az angol színésznő adja ugyanis az ír színész daimónjának hangját (Az Úr sötét anyagaiban a daimónok az emberek lelkének állati alakot öltött megnyilvánulásai).

A második évad első előzetesében a Dafne Keen által megformált Lyra egy furcsa és rejtélyes, elhagyatott városban, Cittagazze-ban találja magát.

Feltűnik továbbá McAvoy, Lin-Manuel Miranda, a Hamilton című musical megalkotója, és A viszonyból ismert Ruth Wilson is.

Az Úr sötét anyagai második évada még az idén látható lesz az HBO-n.

Sándor Anna Kult

Nagy eséllyel a feje tetejére áll mindaz, amit a teremtett világról gondolunk

A Trónok harca utódjaként emlegetik, pedig nem az öldöklés és a politikai intrikák uralják az HBO legújabb fantasy sorozatát. Az Úr sötét anyagaiban az ember lelke állatalakot ölt, és egy kislány az elrabolt barátja után indul a varázslatos északra, ahol az égbolton túlról egy másik világ sejlik át. A mesés felszín mögül pedig húsbavágó morális és filozófiai kérdésekkel sorozzák meg a nézőket.