szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elköszönt a követőktől az Index zenei blogjának elindítója.

Index-botrány
Alig néhány hónap telt el azóta, hogy az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt felállt a szerkesztőség és új hírportál indított Telex néven, máris menesztették a helyükre kinevezett vezetőket az Index éléről. Szűk fél év alatt tehát két fordulatot is megélt Magyarország egyik vezető hírportálja - kövesse velünk az eseményeket cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában
Sziasztok!
Talán páran észrevettétek, hogy az utóbbi hetekben nem frissült a Facebook-oldalunk, elmaradtak a megszokott premierek, podcastek, lemezkritikák és más hasonló zenei témájú tartalmak, de még a béna mémek is. Az ok nagyon egyszerű:
Az Index szerkesztőségének többsége felmondott a már jól ismert okok miatt. Köztük én is.
Nekem a szerelemgyerekem volt a Stenk, ott voltam az indulásánál, ott voltam a dalversenyeknél, és próbáltam minél több szabadidőmet arra fordítani, hogy a lassan teljesen marginálissá váló magyar zenei sajtó legalább egy picit tudjon működni, ha már az Indexnek köszönhetően van rá egy felületünk.
Elképzelhető, hogy lesznek, akik folytatják, részemről viszont sajnos ennyi volt a Stenk. Remélem az aloldal 2014-es indulása óta sikerült elérnünk, hogy olyan magyar zenekarokra és előadókra is felfigyeljetek, akik értékek képviselnek. Nagyon szeretném azt hinni, hogy nekünk is részünk volt abban, hogy ma már egy zene iránt kicsit jobban érdeklődő ember sokkal bátrabban említ magyar előadókat a kedvencei között, mint mondjuk 10 évvel korábban. Hogy a 2010-es évekre végre annyi jó magyar zene tudott megjelenni évente, hogy azokból egy külön 20-as toplistát tudtunk csinálni év végén.
Tudom, bőven nem voltunk soha tökéletesek, biztos túl sok volt a Kanye-poszt is, de még így is jó szívvel fogok gondolni erre a felületre minden hibájával együtt.
Hallgassatok magyar zenét (is), támogassátok a magyar zenei kultúrát és azt a pár hősies zenei felületet, akik hobbiból és megszállottságból segítik a hazai zenei színteret. Különösen fontos ez most a járvány miatt, hiszen a magyar zenészek és az élőzenei iparág hatalmas bajban van.
Köszönök mindent, legyetek jót <3
(sajó)

Ahogy pénteken korábban kiderült, hatvan újságíró mondott fel az Indexnél, köztük Sajó Dávid is, a kultúrarovat munkatársa. Többek között ő indította el az Index.hu zenei blogját, a Stenket.

Az újságíró most a blog Facebook-oldalán búcsúzik.

Az Index szerkesztőségének többsége felmondott a már jól ismert okok miatt. Köztük én is

– írta, és hozzátette, számára egy szerelemgyerek volt a Stenk, próbálta minél több szabadidejét arra fordítani, hogy a lassan teljesen marginálissá váló magyar zenei sajtó legalább egy picit tudjon működni, ha már az Indexnek köszönhetően volt rá felületük.

"Elképzelhető, hogy lesznek, akik folytatják, részemről viszont sajnos ennyi volt a Stenk. Remélem az aloldal 2014-es indulása óta sikerült elérnünk, hogy olyan magyar zenekarokra és előadókra is felfigyeljetek, akik értékek képviselnek. Nagyon szeretném azt hinni, hogy nekünk is részünk volt abban, hogy ma már egy zene iránt kicsit jobban érdeklődő ember sokkal bátrabban említ magyar előadókat a kedvencei között, mint mondjuk 10 évvel korábban. Tudom, bőven nem voltunk soha tökéletesek, biztos túl sok volt a Kanye-poszt is, de még így is jó szívvel fogok gondolni erre a felületre minden hibájával együtt. (...) Köszönök mindent, legyetek jók" – írta a bejegyzésben.