szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt mondja, a koronavírus-járvány súlyosságát eltúlozták, a korlátozásokat pedig megalázónak tartotta.

A karanténidőszak egyik legfelemelőbb epizódja volt az, amikor Andrea Bocelli húsvétvasárnap koncertet adott az üres milánói katedrálisban. A világhírű operaénekes most kissé más megvilágításba helyezte azt, ahogyan ő megélte a kijárási korlátozásokat.

Az olasz szenátusban egy konferencián arról beszélt, mennyire megalázónak és sértőnek érezte a szabályokat. „Nem hagyhattam el a házat, pedig nem követtem el semmilyen bűncselekményt” – mondta.

Olaszországban március elején vezették be a kijárási korlátozásokat, a 61 éves Bocelli azonban elismerte, hogy megszegte ezeket, mert, mint mondta, nem hiszi, hogy az ő korában helyes vagy egészséges lett volna otthon maradni. „Napra és D-vitaminra van szükségem” – indokolta.

Bocelli a BBC híre szerint a többi állampolgárt is arra biztatta, hogy ne kövessék a szabályokat. Az operaénekes szerint a járvány súlyosságát eltúlozták, és ő nem ismert senkit, akit intenzív osztályon ápoltak volna. Bírálta az iskolák újranyitásának a feltételeit is, szerinte elképzelhetetlen, hogy a gyerekek maszkban és plexivel elválasztva tanuljanak az iskolapadokban.

Később azt állította, hogy a megjegyzéseit félreértették, és hangsúlyozta, hogy az alapítványa sok koronavírusos embernek segített.

Olaszországban több mint 35 ezren haltak meg a koronavírusban. A fertőzést egyébként maga Bocelli is elkapta, de a tünetei nem voltak súlyosak.

Jelenleg is kötelező maszkot viselni a tömegközlekedésen és a boltokban, érvényben van a távolságtartás is, zárt térben legfeljebb 200, szabadtéren legfeljebb ezerfős rendezvényeket lehet tartani.