szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Antonia Vai svéd–magyar dalszerző-énekesnő igencsak termékeny időszakot tudhat maga mögött – áprilisban jelentkezett Ghost című dalával, és az ahhoz készített kisfilmmel, most pedig újabb két dallal és egy videóval örvendezteti meg közönségét.

Már a Ghost kisfilmjénél sejthettük, hogy Antonia Vai új zenei iránnyal kísérletezik, a most megjelenő Kali’s Song kislemez címadó dala még inkább közelít az elektronikus zene felé, ráadásul úgy, hogy a dalszerző-énekesnő nemcsak a zenét és a dalszöveget jegyzi, hanem a produceri teendőket is egymaga látta el. A Kali’s Songhoz készült egy live videó is, amelyben zenekarával sejtelmes, csábító vöröses színű megvilágításban láthatjuk, ahogy teljesen átadják magukat a zene sodrásának.

A dal többrétegű: egyszerre feminista felszólalás, és egy mitológiai elemekkel átszőtt érzelmes történet, melyet a halál és az újjászületés hindu istennőjének, Kálinak szemén keresztül követhetjük, aki azért érkezik a Földre, hogy a pusztítás vad táncával állítsa meg az emberek közt dúló háborút.

„Káli a korlátlan női önkifejezés megtestesítője. Táncát a megalkuvástól mentes érzelmek táplálják. Mindenki félelmetesnek találja, pedig tánca csak egy reakció olyan dolgokra, amik már hosszú ideje rémisztőek voltak a világban” – mondja a szerző, aki szerint a Kali’s Song szimbolikája egyfajta kiteljesedés, ami mind saját nőiességét, mind az új, elektronikus zenei kirándulását, mind pedig zeneszerzői/produceri önállóságát magába foglalja.

Akkor tehát itt az új dal és a klip:

A kislemezen egyébként helyet kapott még egy friss szerzemény, a svéd Somensumo produceri segédletével készült Exile. Az új megjelenést Antonia Vai és zenekara egy különleges koncerttel ünnepli, augusztus 12-én az A38 tetőteraszán – több mint egy év után térnek vissza a hazai színpadra, és az elektronikus irányhoz passzolóan a korábbi dalok is megújult köntösben csendülnek majd fel.