szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbinál is kisebb létszámmal, az 500 fős határ alatt maradva, de megtartják a Fekete Zajt augusztusban.

Egymás után fújják le a nyárra tervezett fesztiválokat, miután Gulyás Gergely bejelentette, hogy szeptemberig csak az 500 fő alatti rendezvényeket lehet megtartani. Egy kivétel így is akad:

a Fekete Zaj szervezői közölték, hogy az eddiginél kisebb befogadóképességgel, de így is megrendezik a fesztivált.

„A Fekete Zaj eddig is egy kicsi és családias rendezvény volt, most még inkább erre lehet majd számítani – annak ellenére, hogy idén az előző évekhez képest nagyobb volt az érdeklődés a fesztivál iránt” – írták a szervezők. Azt is hozzátették: bíznak abban, hogy az, hogy néhány underground eseményt megrendeznek a nyáron, „nem szakadékot szül majd az egyes rendezvények között, hanem szakmai párbeszédet és összetartást eredményez, az idén elmaradó fesztiválok pedig talpra állnak jövőre”.

Németh Róbert hvg360

Nem lesznek fesztiválok, folytatódik a magyar zeneipar vesszőfutása

Megszületett a döntés: a kormány augusztus 15-e után sem engedélyez 500 fősnél nagyobb rendezvényeket. Így nem kerül sor az augusztusra második felére átütemezett fesztiválokra és több nagyobb koncertre sem. A most meghozott döntés ilyenformán még nehezebb helyzetbe sodorhatja az eddig is több sebből vérző hazai zenei- és rendezvényipart.