szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szeptemberre halasztott Pécsi Országos Színházi Találkozót sem tudják megtartani a pandémiás helyzet miatt. A szervezők szerint túl kockázatos lenne megtartani, új időpontja még nincs a fesztiválnak.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai és ügyvezetése úgy döntöttek, hogy a júniusról egyszer már szeptemberre halasztott 20. fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják.

A halasztást azzal indokolták a közleményükben, hogy a koronavírus miatt kialakult pandémiás helyzet nem szűnt meg, ezért a szervezők semmilyen módon nem akarják veszélyeztetni a közönséget, a részt vevő színházak színészeit, illetve műszaki személyzetét.

Azt hozzátették, bár a kormány legutóbbi rendelete nem tiltaná, de a tervezett 10 napos országos rendezvény

több száz határon inneni és túli közreműködője, illetve a publikum folyamatos és koncentrált jelenléte a Pécsi Nemzeti Színház épületében fokozott kockázatot jelentene mindenki részére, még az egészségügyi előírások teljes betartása esetén is.

Új dátumot nem jelöltek meg a szervezők, azt írták, amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, megpróbálják még az évadban valamilyen módon megtartani a fesztivált.

Április végén jelentette be a fesztivált szervező cég két ügyvezetője, Márta István és Moravetz Levente, hogy a júniusra tervezett POSZT elmarad a járványhelyzet miatt. Péterffy Attila, Pécs polgármestere június végén arról beszélt, hogy szeptember elején mégis megtartanák a színházi találkozót, bár már akkor jelezte, hogy a pandémiás helyzet felülírhatja a terveiket.