szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Molnár Áron videóban üzent a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének kinevezett Vidnyánszky Attilának. Azt ígéri, lesz folytatás.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Vidnyánszky Attila és csapata nem tartotta tiszteletben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak öt pontját, ezért ő maga sem érdemel tiszteletet – mondja a Facebookon posztolt, az SZFE kuratóriumának az élére nemrég kinevezett Vidnyánszky Attilának és csapatának címzett videóüzenetében Molnár Áron.

Molnár a videóban cinikusnak nevezi Palkovics László miniszter hozzáállását az SZFE diákjaihoz, és arra szólít fel, hogy vegyék komolyan ezt a csapatot. Tiszteletlenek vagytok és telhetetlenek, azt gondoljátok, hogy minden einstandolható – mondja Molnár, aki szerint az ember, a lélek és a szabadság nem kisajátítható.

„Mi közöm nekem ehhez az egészhez? Ezt hívom én a saját életemben úgy, hogy szolidaritás. Én nem fogok hallgatni. Ugyanis a csend a ti agresszív rendszeretek legitimalizálása. És én csendben maradásban nagyon rossz vagyok.

Egy rendszer akkor működik, ha működtetjük. Részemről lesz folytatás

– zárja üzenetét Molnár Áron.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: