szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett a Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével készült romantikus vígjáték, a Hab trailere. Így jutunk el a csőd szélére jutott cukrászdából az igaz szerelemig.

Dóra (Kerekes Vica) cukrász, aki különféle sütemények, torták, csokoládék között tölti a mindennapjait, és imádja, hogy munkájával megédesítheti mások szürke hétköznapjait (a címben idézett Robert Redford és Barbara Streisand is édességek nevei a filmben).

A fiatal nőnek azonban sürgősen pénzre lesz szüksége, mert a csőd szélére kerül szeretett cukrászdája, a hitelt viszont csak családosok vehetik igénybe. Dóra kisüt egy ravasz tervet, és pont ekkor bukkan fel egy vállalkozó kedvű agglegény (Mátray László), aki a hitelért Dóra vőlegényének hazudja magát.

„A Hab egy klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával. Olyan különleges, meseszerű látványvilágot terveztünk, ami miatt érdemes moziban, nagyvásznon megnézni. A filmben valós párkapcsolati helyzetek és archetipikus karakterek jelennek meg, így magukra ismerhetnek azok, akik nem mernek elköteleződni, vagy épp képtelenek elszakadni egy szerelemtől, de tükröt kapnak a már évek óta házasságban élők is. A Hab egyszerre humorosan szórakoztató, megható és elgondolkodtató élményt nyújt majd a nézők számára” – mondta Lakos Nóra, a film rendezője.

A filmben mellékszerepekben láthatjuk még Kovács Lehelt, Zsigmond Emőkét, Elek Ferencet, Bányai Miklóst, Láng Annamáriát, Pálfi Katát, Gyarmati Eriket és Szikszai Rémuszt. 

A vígjátékot szeptember 10-től vetítik a mozik.

Csehországban és Szlovákiában már bizonyított – most a magyar közönségnek mutathatja meg, hogy mit tud

A Habban kapta meg az egyik első hazai főszerepét Kerekes Vica, aki Csehországban viszont már igazi sztárnak számít. Prágában lesifotósok vadásznak rá, a nevével adják el a cseh filmeket. Két évvel ezelőtt jártunk a Hab forgatásán, ekkor találkoztunk a felvidéki származású színésznővel. Interjúnkat Kerekes Vicával itt találja.