szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Kupa elődöntőjébe a BVSC ugrik be helyettük.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Visszalép az OSC Újbuda vízilabdacsapata a férfi Magyar Kupából, mert a járvány miatt nem tudtak egy játékra képes csapatot kiállítani – írta meg a Vlv.hu.

Az OSC augusztus 29-én jelentette be, hogy a bajnoki nyitó fordulóra tervezett meccset el kell halasztani, mert a klubnál tíz játékos koronavírusos lett. Becsey Péter sportigazgató most azt közölte, hogy

a tíz játékos közül ketten nem tudtak még visszatérni a csapathoz, egyikőjüket kétoldali tüdőembóliával kezelik kórházban, másikuk otthon lábadozik egy tüdőgyulladás után.

A többiek elkezdték az átmozgató edzéseket, de még várják a mellkas-CT eredményeit. Korábban arról volt szó, hogy a játékosok új sportorvosi engedélyén múlik, ki tudnak-e állni, ezek szerint ez nem lett meg annyi sportolónak, hogy legyen értelme nevezni.

Gáll Péter, a Magyar Vízilabda-szövetség főtitkára azt közölte a Vlv.hu-val: mivel a helyosztókat már lejátszották, és azokon az 5. helyet a Honvéd szerezte meg, nekik kínálták fel az indulás lehetőségét. A Honvéd vezetői viszont nem éltek a lehetőséggel, mert „jelenleg sok a bizonytalanság”, napok óta nem tudtak edzeni. Így a szövetség a helyosztók 6. helyezettjét, a BVSC-t kereste meg, ők pedig el is fogadták a felkérést.

A férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőit a nyárról halasztották el a mostani hétvégére a járvány miatt. A bajnokság 16 csapata közül a Pécs az egyetlen, amely ebben a szezonban mind a hat fordulóban vízbe tudott szállni, az OSC még egy meccset sem játszott le.