Részegen hajtott egy hajós egy vízisípályára Balatonfüreden

koronavírus, illusztráció, kijárási korlátozás feloldása, vidék, nyitás, kinyitottak az üzletek, terasz, balatonpart, balaton, Balatonfüred, Tagore sétány
Balatonfüred, Tagore sétány
Vágólapra másolva!
A vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki részegen vezetve, annak árbócával a balatonfüredi vízisípálya drótkötelébe szorult - olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében.
Vágólapra másolva!

A 45 éves elkövető ez év július 27-én este tíz óra körül ittasan, a motort üzemeltetve vezette vitorlását Balatonaliga irányából Balatonfüred felé, miközben a kishajó fedélzetén utasokat szállított

- írja a közlemény.

Amikor a férfi a Balatonfürednél üzemelő elektromos meghajtású drótköteles vízisípályához ért, figyelmetlenségből

nem vette észre a pálya villanófénnyel jelölt 9,5 méter magas oszlopait, melyek közé egy párhuzamosan futó drótkötélpár van kifeszítve, és behajózott az oszlopok közé.

A manőver folytán az árbóc a két drótkötél közé beszorult, a merevítésére szolgáló sodrony elszakadt, és az árbóc enyhén elhajlott.

A sérült kishajót a rendőrség vontatta a balatonfüredi kikötőbe,

a férfi hajóvezetői engedélyét pedig a helyszínen elvették.

A vádlott amellett, hogy ittasan vezetett, gondatlanságával a kishajón tartózkodó két utas testi épségét is veszélyeztette. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés hozatalára és pénzbüntetés kiszabására, valamint a vízi járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.