szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tanárok folyamatos tesztelése azért lenne értelmetlen a minisztérium szerint, mert a teszt csak egy pillanatnyi állapotot mutat. Ez viszont minden más orvosi vizsgálatra is igaz az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Legutóbb csütörtökön kérte a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi), hogy folyamatosan teszteljék koronavírusra a tanárokat is. Mint az RTL Híradó arról beszámol, az Emmi válasza erre az volt:

Értelmetlen lenne a pedagógusok folyamatos tesztelése, mert az csak egy pillanatnyi állapotot mutatna.

A Híradónak nyilatkozó víruskutató, Rusvány Miklós szerint a vércukortól a vérnyomás méréséig, minden orvosi vizsgálat a pillanatnyi állapotot tükröz. A folyamatos tesztelés éppen azért lenne jó, mert a tünetmentes hordozókat így ki lehetne szűrni.

Totyik Tamás, a PSZ alelnöke a Híradónak arról beszélt: ők olyan esetről is tudnak, hogy egy tanár kórházba került a koronavírus miatt, közvetlen munkatársainak másnap mégis ugyanúgy menniük kellett dolgozni.

Az Emmi a riport szerint ezzel összefüggésben azt állította, egyetlen szakmailag indokolt PCR-teszt sem marad el, a nem kellő időben elvégzett tesztelgetés pedig kifejezetten káros.