Ismét barlangba vonuló turistákat találtak, ezúttal Indiában

India turisták
Vágólapra másolva!
Nemrég Thaiföldön bukkant a rendőrség egy orosz párra, akik egy barlangba vonultak a koronavírus-járvány miatt. Most Indiában számoltak be hasonló esetről, bár a hat turista még a lezárások előtt költözött be egy ottani barlangba.
Vágólapra másolva!

Az indiai eset az ország északi részén lévő híres zarándokhely, Risikés mellett történt. A település nyugaton akkor vált igazán ismertté, amikor 1968-ban a Beatles együttes tagjai egy ottani jógihoz vonultak el meditációs tréningre.

A hat turista két hónapja érkezett Risikésbe, és akkor költözött a barlangba, amikor elfogyott a pénzük a szállásra. Ez még röviddel azelőtt történt, hogy a koronavírus-járvány miatt a hatóságok kijárási korlátozásokat rendeltek el.

A csoport három férfiból és három nőből állt,

ketten Ukrajnából, a többiek pedig Törökországból, az Egyesült Államokból, Franciaországból és Nepálból érkeztek – írja a Hindustan Times.

A hat turistából öt látható ezen a képen Forrás: HT

A rendőrség beszámolója szerint a turisták a szabadban főztek maguknak ételt, és a közeli Gangeszből hoztak vizet. Bár egyikük sem mutatta a koronavírus-fertőzés tüneteit, a rendőrség elvitte őket egy karanténközpontba.

A Pauri Garhval körzetben jelenleg 778 külföldi tartózkodik, a legtöbben oroszok, amerikaiak és franciák.

Indiában eddig 18 985 koronavírusos fertőzést regisztráltak, akik közül 603-an haltak meg. Ezen belül Uttarkhand államban 42 esetet jelentettek, akik közül 9-en már felépültek a betegségből.