Vallás

Bemutatták Szarka Tamás Missa Missio című művét

A mű már CD-n is megjelent, az eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel a művész.

2020.10.17 22:30MTI

Bemutatták Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című művét a Szent István-bazilikában szombat este Budapesten.

Szarka Tamás műve már CD-n is megjelent, az eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel a művész. A pénzadomány a Hungary Helps Program segítségével jut el a szíriai keresztényekhez, egy felnőttképző és egy hitoktató-képző központ kapja meg.

Magyarország elutasítja a kívülről támogatott migrációt, mert "meg szeretnénk maradni magyaroknak", másrészt "felelősséget kell éreznünk a bajba jutott nemzetekért, népekért" - mondta el az MTI-nek Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Hozzáfűzte: Magyarország kormánya ezért indította el a Hungary Helps Programot, amely az eljuttatott támogatások elosztását rábízza a helyi szervezetekre, keresztény egyházakra.

Kitért arra is: a támogatásból nem csupán a helyi keresztény közösségek, hanem adott esetben a többségi muszlim társadalom is profitál, hiszen egy kórház vagy egy iskola felépítése mindenkit szolgál.

Szarka Tamás felajánlása megmutatja, hogy különböző módokon lehet segíteni a rászoruló keresztény közösségeknek - hangsúlyozta az államtitkár.

A szombat esti koncerten Szarka Tamás zenekarával adta elő a művet, vendégként Miklósa Erika koloratúrszoprán és a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa lépett fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.