Több mint 60 migráns akart bejutni az országba kedd hajnalban

migráns, migránsok, 8-as út, embercsempész
Vágólapra másolva!
Kedd reggel is rengeteg migráns, több mint 60 próbált meg bejutni Magyarországra illegálisan. A bevándorlók főleg Bács-Kiskun megyében próbálkoztak.
Vágólapra másolva!

A legtöbb migránst Hercegszántó környékén fogták el, összesen 31-et. A csoportok főleg férfiakból álltak, akik

többnyire iráni, szír vagy palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni,

ezért a hatóságok visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Képünk illusztráció Forrás: Police.hu

Mélykútnál 7 óra 10 perckor tartóztattak fel két migránst, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni, ahogyan azt sem, hogy legálisan jutottak be az országba.

A legnagyobb csoportot Hóduna közelében tartóztatták fel a rendőrök kedd hajnalban, összesen 14 férfit.

Az összes migráns azt mondta, hogy szír állampolgár, de ezt nem tudták semmivel sem igazolni. Visszakísérték őket a határhoz.

Bács-Kiskun megyében még Homorúd környékén fogtak illegális bevándorlókat, hajnali 1:50-kor. A két férfi szír állampolgárnak vallotta magát, de ezt hivatalos okmányokkal nem tudták igazolni, és azt sem, hogy törvényesen jutottak be az országba.

Szegednél is próbálkoztak


Szegednél hét migráns akart bejutni az országba illegálisan.

Azt mondták, hogy szíriaiak, de ezt nem tudták igazolni, ahogy a magyarországi tartózkodásukat sem.

Röszkénél összesen négy ember próbált meg átjutni az autópálya határátkelőhelynél, de nem sikerült nekik. Mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták igazolni, a rendőrök visszakísérték őket a határzárhoz.

0 óra 40 perckor Kiszombornál két férfi akart bejutni illegálisan az országba. Az egyikük palesztinnak, a másik marokkóinak mondta magát.

Két órával később Szatymaznál három külföldit fogtak el. A magukat szír illetve iraki állampolgárnak valló férfiak nem tudták magukat igazolni, ezért visszavezették őket a határzárhoz

– írja a Police.hu.