szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annyit elárulunk, hogy a nyertes székhelye a felcsúti főutcán van.

Egyedüli ajánlattevőként a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nyerte a Paks II. biztosítására kiírt alkuszi tendert, nettó 449,9 millió forint értékben – írja a Napi.hu. A cég fölött 2018-ban szerzett befolyást Mészáros Lőrinc, amikor is a Mészáros Csoport és Keszthelyi Erik közös irányítása alá került a korábban a Keszthelyi Holding Zrt. kizárólagos tulajdonában álló vállalat. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft a biztosítás-közvetítői piacon a nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott.

A Napi.hu cikke ismertewti, hogy a Hungarikum Kft. ezt követően folyamatosan vásárolta fel a kisebb alkusz cégeket. A cég tavaly 4,45 milliárdos árbevételt produkált, ezzel piacvezetőnek számít a területen.

A mostani felhívásos tárgyalás eredményét az ajánlatkérő Paks II. Atomerőmű Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A két cég oktber 15-én kötött szerződést, melynek keretében Mészárosék a feladata lesz egy építés-szerelés biztosítás, egy szállítmánybiztosítás és egy általános felelősségbiztosítás beszerzésével kapcsolatos fix díjas biztosítási alkuszi megbízási szerződés megkötése.