szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járvány miatti korlátozások ellen, munkahelyük védelmében tüntettek több spanyol városban – így Madridban és Barcelonában is. Voltak, akik a rendőrökre támadtak.

A rohamrendőrök próbálták föloszlatni Madrid főútján, a Gran Via-n szemeteseket gyújtogató tömeget – számolt be a Reuters. Eközben Barcelonában kövekkel dobálták meg a rendőröket a lezárások ellen tiltakozók, és szintén kövekkel támadtak a kivezényelt rendfenntartókra az észak-spanyol Logroño városában, ahol felgyújtották a konténereket és kifosztották az üzleteket. A rohamrendőrségnek kellett föllépnie Haróban, La Rioja borvidéken.

Ez volt a zavargások második éjszakája, amelyek amiatt törtek ki, mert a vendéglátósok veszélyeztetve érzik a munkahelyüket. A tiltakozások Barcelonában mintegy 1500 szálloda- és éttermi dolgozó békés felvonulásával kezdődtek. A katalán fővárosban november 13-ig rendelték el az összes bár és étterem bezárását.

A spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez a Twitteren ítélte el a megmozdulásokat. A vendéglátóipart világszerte a csőd szélére sodorták a járvány miatti intézkedések. Korábban tüntetések voltak Olaszországban és Romániában is.