szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alapbetegséget egyelőre nem tüntettek fel az elhunyt fiatal férfinál.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Hetven koronavírusos beteg halálát jelentették hétfő reggel a járványról tájékoztató kormányzati honlapon. Egy nap alatt korábban sosem követelt ennyi életet a koronavírus-fertőzés, az eddigi legtöbb elhunytról, 69-ről, vasárnap adtak hírt.

Az áldozatok listájára most felkerültek közül a legfiatalabb egy 28 éves férfi volt. Alapbetegséget nála egyelőre nem tüntettek fel: „adat feltöltés alatt” – olvasható az életkora mellett.

A legidősebb elhunyt egy 98 éves férfi volt.

Az áldozatok közül egy járt a húszas éveiben, négyen a negyvenes, hatan az ötvenes, heten a hatvanas, 17-en a hetvenes, 27-en a nyolcvanas, nyolcan pedig a kilencvenes korosztályba tartoztak.

A 28 éves elhunyton kívül egy 59, egy 66, egy 68 és egy 94 évesnél sem jeleztek ismert alapbetegséget.

A hétfői adatok szerint az elmúlt 24 órában 3581 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést Magyarországon 13 628 laboratóriumi vizsgálat elvégzésével. A pozitív tesztek aránya több mint 26,2 százalékos volt. (Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint akkor lehet valós képe egy országnak a járvány elterjedtségéről, ha a naponta elvégzett teszteknek legfeljebb 5 százaléka hoz pozitív eredményt.)

Az operatív törzs hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos arról beszélt, hogy a fertőzöttek száma Magyarországon is exponenciálisan növekszik, a járvány második hullámának felfutó szakaszában vagyunk.

Megemlítette a 28 éves beteg halálát is, de nem említette, hogy lett volna ismert betegsége.