Koronavírus

Ötvenmilliós támogatást kapott a Szent János Kórház orvostechnikai eszközökre

Az adománnyal hozzájárultak a további járványügyi védekezéshez, mivel a kórház kiemelkedő szerepet tölt be a járvány elleni küzdelemben, egyike a három budapesti kijelölt járványügyi intézménynek.

2020.11.03 10:04MTI

Ötvenmillió forint támogatást nyújtott az Új Szent János Kórház alapítványának a koronavírus-járvány elleni védekezésben alkalmazott orvostechnikai eszközök és készülékek vásárlására a Mészáros Csoporthoz tartozó Mészáros Építőipari Holding Zrt.

A Mészáros Csoport keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az adománnyal hozzájárultak a további járványügyi védekezéshez, mivel a kórház kiemelkedő szerepet tölt be a járvány elleni küzdelemben, egyike a három budapesti kijelölt járványügyi intézménynek.

A cégcsoport társadalmi szerepvállalásának fókuszában a gyermekek állnak, idén azonban több, a járványhelyzettel összefüggő adományázásról született tulajdonosi döntés - írták.

A többi között egymilliárd forintot adományozott az MKB Bank Nyrt. az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedések elősegítésére. A Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire 25 millió forintot utalt át a csoporthoz tartozó Fejér B.Á.L. Zrt. A Mészáros Csoport a fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírusos édesanyák koraszülöttjeit ellátó szállítóinkubátort adományozott a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának. Mészáros Lőrinc pedig 200 millió forintot biztosított magánvagyonából idén nyáron az egyszülős családok és nagycsaládok üdültetésére - sorolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.