szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bertone által rajzolt négykerekűek láttán nemcsak az 50-es években, hanem 2020-ban is sokunknak leesik az álla.

Az 1953-as Torinói Autókiállítás egyik legnagyobb durranása a Berlinetta Aerodinamica Tecnica 5, vagy rövidebb nevén a B.A.T. 5 volt, ami egy a repülőgépipari megoldások által ihletett, és az Alfa Romeo 1900 SS alapjaira épülő koncepcióautó.
Classicdriver
Classicdriver

Az egyetlen példányban készült kocsi 1954-ben és 1955-ben két hasonló formatervű utódot kapott, és ez a három autó, a B.A.T. 5, a B.A.T. 7 és a B.A.T. 9 most egyszerre cserélt gazdát.

A Sotheby’s Contemporary Art Evening Auction keretein belül a három kocsiért New Yorkban 14,84 millió dollárt, vagyis átszámítva közel 4,7 milliárdot fizettek.

Classicdriver
Classicdriver

A Bertone stúdió által készített és Franco Scaglione által tervezett B.A.T. 5 motorja mindössze 100 lóerős, azonban a 0,23-as légellenállási tényező és az alig 1,1 tonnás tömeg így is 200 km/h végsebesség elérését teszi lehetővé. A B.A.T. 7 és a B.A.T. 9 pedig még ennél is alacsonyabb légellenállással büszkélkedhet.

Classicdriver

 

Classicdriver

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

László Ferenc Autó

Majdnem Ferrari: teszten az új Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Az olasz gyártó felfrissítette szabadidőautó kategóriás modelljét, melynek 510 lóerős biturbó V6-os hajtásához szerencsére nem nyúltak hozzá, nem tették politikailag korrektebbé. Egy SUV, ami szinte úgy megy, mint egy sportszedán.