DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Di Resta: Kár, hogy Ricciardo és a Renault útjai elválnak

Paul di Resta és Sir Jackie Stewart szerint is nagyon nagy kár érte, hogy Daniel Ricciardo nem folytatja a Renault-val megkezdett útját, mikor végre úgy tűnik, hogy felszállóágban vannak a franciák.

„Daniel Ricciardo furcsa helyzetbe került azzal, hogy úgy kell felállnia a pódiumra a Renault színeiben, hogy jövőre már a McLaren versenyzője lesz” – véli Paul di Resta, a Sky Sports csatorna szakértője, korábbi Formula-1-es pilóta.

Az ausztrál 2018-at követően hagyta el anyaegyesületét, a Red Bullt, a következő két évet pedig a Renault-nál töltötte, illetve még tölti, azonban már júniusban bejelentette, nem folytatja tovább a közös projektet a franciákkal, ugyanis 2021-től a McLaren-Mercedes versenyzője lesz.



„Nagyszerűen vezet, nyugodt, félre tudja tenni ezeket a gondolatokat, a pályán pedig hozza a jó teljesítményt. Fura ez a szituáció, hiszen három versenyen ez már a második dobogója, és joggal érezhettük azt, hogy ebből több is kisülhetett volna Ricciardo számára, hiszen ez valami különleges dolognak a kezdete.

„Ő azonban még a szezon előtt úgy döntött, hogy átmegy a McLarenhez, mert azt gondolta, ez lesz a legjobb választás, ami szóba jöhet, azonban a Renault most nagyon megindult fölfelé. Talán eleinte kissé ambiciózusnak hangzott volna, hogy a konstruktőri harmadik helyet akarják megszerezni, de most harcban vannak ezért.”

Di Resta honfitársa, Sir Jackie Stewart is sajnálja, hogy nem folytatódik a franciák és az ausztrál közös építkezése: „Felszállóágban vannak, ő lett volna a tökéletes ember az álmaik elérésére, az érettsége valami elképesztő.”

„Persze, nevetgélünk és viccelődünk rajta, de hihetetlen módon ki tudja hozni a legtöbbet az autóból és a csapatból egyaránt. Nagyon nagy kár érte, hogy talán jövőre már nem láthatjuk őt ilyen helyzetekben, de remélem, a McLaren is tud neki olyan autót adni, amire szüksége van, de a Renault szép jövő elé néz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: