Stipendium Peregrinum: a nyelvvizsga díjára is költhető

D NOE20201103011
2020.11.03. 16:48

Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra. Az ösztöndíj a 17–23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalokat támogatja, hogy bejussanak a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézményekbe, a 2021/2022-es tanévben.

A pályázaton kétszázezertől hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, utazási költségre is költhető

– mondta Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Program ügyvezetője. A pályázat benyújtásának határideje első körben november 17-én jár le. A pályázaton részt vehetnek középiskolai tanulók, egyetemi hallgatók is – tudósított a távirati iroda.

Kapcsolódó
Az egyetem, amelynek diákjai ingyen végzik a legmenőbb nemzetközi kurzusokat
  • Támogatott tartalom

Az egyetem, amelynek diákjai ingyen végzik a legmenőbb nemzetközi kurzusokat

Különleges helyzetben van a Szegedi Tudományegyetem, hiszen ez az első hazai egyetem, amely megállapodást kötött a Coursera oktatási platformmal, ez pedig azt jelenti, hogy több külföldi egyetem kurzusai is elérhetővé váltak a hallgatók számára. Ez azonban nem az egyetlen ok, amiért érdemes megfontolni a jelentkezést a középiskolásoknak.

A Stipendium Peregrinum ösztöndíj már a nemzetközi nyelvvizsga díjának kifizetésére is igénybe vehető. Kiskorú gyermeket nevelő pályázó esetén a korhatár gyermekenként három évvel megemelkedik – jelezte Rácz Zsófia, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára. Az is újdonság, hogy az idén már a művészeti versenyeken elért eredmények is pluszpontot jelentenek. 

(Borítókép: Rácz Zsófia, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára és Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ (NTK) ügyvezetője beszélget az NTK Stipendium Peregrinum ösztöndíjáról tartott sajtótájékoztatón az NTK budapesti központjában 2020. november 3-án. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)