Újabb rangos nemzetközi listára került fel a Corvinus Egyetem

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapest, 2013.június 23. A Budapesti Corvinus Egyetem (közgazdaságtudományi egyetem) főépülete a főváros IX. kerületében, a Fővám téren, a Duna partján. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Times Higher Education (THE) szakterületi listáján összesen 729 felsőoktatási intézmény szerepel a világ minden tájáról. A magyarországi intézmények közül egyedül a Corvinus Egyetem található meg a gazdasági és üzleti rangsorban. 
Vágólapra másolva!

A szakértők a rangsorok összeállításában hasonló módszereket alkalmaztak, mint az egyetemi világranglista esetében.

A lista készítői az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció alapján mérték az intézmények teljesítményét, de nézték a tanárok és diákok, a külföldi hallgatók és a férfi-női arányokat is.

A Times Higher Education rangsora előtt nem sokkal egy másik brit rangsor sorolta top százba a Corvinus egyik mesterképzését. A Financial Times legjobb menedzsment képzéseket listázó nemzetközi listájára 2020-ban került fel az egyetem Vezetés és szervezés mesterszakja, mégpedig a globálisan legjobb 100 üzleti iskola közé. A rangos helyezéssel a Corvinus mesterképzése nemcsak itthon számít egyedülálló programnak, hanem nemzetközi viszonylatban is kiemelkedik - írja Origóhoz eljuttatott közleményében az egyetem.

A Budapesti Corvinus Egyetem főépülete a főváros IX. kerületében, a Fővám téren, a Duna partján Forrás: MTI/Faludi Imre

A Financial Times felmérése szerint a Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakján lediplomázott hallgatók átlagfizetése három évvel a végzésük után bruttó 600.000 forint, amely a Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint másfélszer magasabb az ugyanezt a mesterképzést más hazai egyetemen elvégzettek átlagfizetésénél. A rangsor arra is kitér, hogy a Corvinus mesterszakán végzettek 96 százaléka három hónapon belül elhelyezkedik a munkaerőpiacon.

A világ 100 legjobb menedzsment képzése között a Corvinus egyik mesterszakja

A Financial Times Masters in Management nemzetközi rangsoron 90. helyen szerepel a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterképzési programjával, ezzel a világ száz legjobb menedzsment képzése közé tartozik. A világ több száz üzleti iskoláját monitorozva a Financial Times minden évben összeállítja nemzetközi rangsorát a legjobb üzleti iskolákról és képzéseikről.

A Corvinus mesterképzésekért felelős dékánja, Habis Helga szerint a mesterképzésbe fektetett két év többszörösen megtérül:

7-7,5 év távlatában pedig átlagosan akár 60 százalékkal is magasabb lehet a BCE-n végzettek jövedelme. Ráadásul a Corvinus mesterszakjain lediplomázott hallgatók könnyebben és gyorsabban találhatnak maguknak munkát, mint az alapszakot végzett diákok.

A Corvinus kiváló mesterképzéseire keresztfélévben is lehet jelentkezni.