szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét be kell vetni a katonákat, annyire leterhelt az egészségügy az alpesi országban.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Szerdán több mint tízezerrel nőtt az új fertőzöttek száma Svájcban, ami a kórházak túlterheltségével fenyeget. A kormány ezért szerdán engedélyezte mintegy 2500 katona bevetését, hogy tehermentesítsék a szorult helyzetbe került egészségügyi ellátórendszert.

Idén ez már a második alkalom, hogy a betegek szállítására a svájci katonák segítségét veszik igénybe.

A Covid–19-pandémia második hullámával az esetszámok meredeken növekednek egy-két hetes késéssel pedig a kórházakban, illetve az intenzív osztályokon kezeltek száma is. 2020. október 27-e kedd óta több kanton kérte a hadsereg támogatását"

– közölte a svájci vezetés a szerdán.

A svájci kabinet egyben 350 millió svájci frank (120 milliárd forint) kölcsönt engedélyezett a járvány sújtotta sportkluboknak, illetve további támogatást is kilátásba helyezett, mivel a pandémia feltartóztatása végett a nagyobb rendezvényeket nézők nélkül tartják meg.

A 8,6 milliós lakosú Svájcban 192 376 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 2500-an hunytak el a kórban, a gyógyultak száma 87 100.