szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz bajnok ellen teljesen elfogyott az FTC, Dibusz Dénes két hatalmas kapushibát is elkövetett a harmadik és a negyedik gól előtt, Boli a végén hozott össze egy sebtapaszt.

Harmadszorra is pályára lépett a Ferencváros focicsapata a Bajnokok Ligájában, ezúttal az olasz rekordbajnok Juventus ellen. A Juve keretében ott volt a többszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, de az olasz válogatott védőt, Giorgio Chiellinit és persze spanyol Alvaro Moratát is ki lehet emelni, az edzőjük pedig Andrea Pirlo.

Ehhez képest a Fradi leginkább a meglepetésben bízhatott még akkor is, ha egy hete az ukrán Dinamo Kijev ellen 2-2-t játszott: a Juventus keretének összértéke 707 millió euró a Transfermarkt adatai szerint, az FTC-é 28,65 millió. A fogadóirodák sem adnak sok esélyt a magyar bajnoknak: a Bet365 fogadóoldal 11-szeres pénzt ad a Fradi győzelmére, hatszorosat döntetlenre, és 1,25-öt a Juventuséra. A meccs nem csak a pálya miatt voltérdekes most sem: a Puskás Aréna azon kevés európai stadionok egyike, ahova egyáltalán beengedtek nézőket, mivel az UEFA engedélyezi az ülőhelyek harmadának elfoglalását. Ez nagyjából 20 ezer nézőt jelent, viszont a kormány több helyen is megüzente a szurkolóknak, hogy ha most sem tartják be a koronavírus miatt szigorodott előírásokat, akkor bezárják a stadionokat. A képek alapján tényleg tartották a távolságot.

Az FTC kezdője: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Botka – Haratin, Sigér D., Somália – Zubkov, Isael, Nguen

A Juventus kezdője: Szczesny – Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Danilo – Ramsey, Arthur, Rabiot – C. Ronaldo, Morata, Chiesa

1. perc: Elkezdődött a meccs! A Ferencváros B-közepe a lehetőségekhez mérten szép zászlós élőképpel készült a meccsre. A Ferencváros végezte a kezdőrúgást, a Juventus narancssárgában van.

MTI / Czeglédi Zsolt

4. perc: Cristiano Ronaldo először lőtt kapura a 16-os elől, de ezt simán kivédte Dibusz Dénes.

7. perc: Gólt szerez a Juventus, Alvaro Morata egy jobboldali beadás után középen futja le Loverncsics Gergőt közvetlenül a kapu előtt. Bár a helyzet előtt volt némi lesgyanú, a videóbíró megnézése után megadták a gólt. 0-1

mediaklikk.hu

12. perc: Lovrencsics beadását Isael az ötös jobb sarka elől simán a kapu fölé lövi. Az első hazai helyzet.

16. perc: Egyáltalán nem rossz az FTC, ezúttal Botka Endre paszolt Somáliához, aki miután kicselezte Rabiot-t, Bonucci mellé lőtte el. Be azért nem ment.

19. perc: Megvan a Fradi első sárgája, Botka Endra kapta, miután felrúgta Cuadradót

20. perc: Zubkov passzát Tokmac középről 20-ról a jobb alsó mellé rúgja.

AFP / Kisbenedek Attila

22. perc: Ellentámad a Juventus, három juvés futott a két ferencvárosi védő ellen, bár végül annyira nem lett veszélyes, hiszen lest fújt a bíró.

23. perc: Komoly ferencvárosi szerencsétlenkedés történt a hazaiak kapuja előtt, Morata majdnem elveszi a labdát a fradista védőktől.

24. perc: Az FTC kapuja előtt adogatott a Juventus, de Cuadrado távoli lövése is simán a kapu fölé ment. A Fradi azonnal válaszol, Lovrencsics passzát Zubkov jobbal 11-ről jobb külsővel lőtte a bal felső sarok felé. Meglepően izgalmas a meccs.

32. perc: A Fradi kicsiket passzol a kapu előtt. A dolog szépséghibája az, hogy a saját kapuja előtt, ugyanis sehogy nem tudták kihozni a labdát, végül egy kirúgás mentette meg őket.

AFP / Kisbenedek Attila

34. perc: Morata és Ronaldo ketten passzolták ki a teljes hazai védelmet. A spanyol simán bepasszolhatta volna az üres kapuba, de nagyon önzetlen akart lenni, Ronaldo elől viszont már szépen elrúgta a labdát Blazic.

36. perc: Dibusz véd ki egy torinói lövést, ami jó. Az már kevésbé, hogy Botka Endre a földön marad, és fájlalta a jobb lábát, ápolni kellett, de visszamehetett játszani.

43. perc: A középpályával egyik csapat sem vacakol sokat, percek óta pár passzból próbál mindenki a kapuk elé kerülni, ebben valamivel nagyobb sikere van a Juventusnak. A Fradinak sem kell szégyenkeznie, de a kulcspasszokat mindig elrontották

45+1. perc: Somália öt juvés védőre vezette rá, és bár elesett a tizenhatoson belül, a közönség is fütyül, de szó sincs tizenegyesről. Ezzel egygólos vezetéssel ért véget a félidő, de a Ferencváros a legkevésbé sem csuklott össze.

AFP / Kisbenedek Attila

45. perc: Folytatódik a meccs. Cserélt a Juventus, Arthur helyére Rodrigo Bentancur érkezett.

46. perc: Cristiano Ronaldo először jutott jó helyről szabadrúgáshoz, viszont ahogy a portugáltól szinte megszokhatta a világ az elmúlt években, teljesen veszélytelen volt a nagyjából 22 méterről megeresztett lövés. Ezt most Dibusz védre ki.

49. perc: Tokmac teljesen egyedül futott el a Juventus tizenhatosán belülig, de végül nem tudta ellőni a labdát. A Juventus ellentámadásból jutott el a Fradi kapuja elé, de lövés ott sem jött össze.

52. perc: Aaron Ramsey-t sérülés miatt kellett lecserélni. Az amerikai helyett egy walesi érkezett, Weston McKennie.

56. perc: Sigér Kharatint várta egy passzal, aki annyira nem érkezett, hogy Ronaldo simán elfutott a labdával, hogy aztán a kapu mellé gurítsa éles szögből. A Fradi szerencséje főleg az volt, hogy a portugál önző.

59. perc: Morata belövi második gólját, ez már egészen nyönyörű volt. Egy jobboldali Ronaldo-beadásból nagyjából 15 méterről lőtte be nagyon szépen a labdát középmagasan. 0-2

61. perc: 44 százalékban van a Fradinál, 56-ban a Juventusnál a labda.

AFP / Kisbenedek Attila

66. perc: Harmadszor is cserél a Juventus, az argentin Paulo Dybala jött be a két gólt szerző Morata helyére.

72. perc: Dybala nagyon szép emeléssel mutatta meg magát, de simán mellé ment, utána viszont szinte azonnal egy öngóllal felérő gólt sikerül összehozni a Fradinak: Dibuszról egy hazadás csúszott le Blazic passzából, Dybala simán begurította öt méterről a Juventus harmadik gólját. 0-3

76. perc: Mindenki cserél. Isael és Tokmac helyett Boli és Mak a Fradinál, Cuadrado helyett pedig Bernardeschi a Juvénél.

79. perc: A harmadik gól után annyira olaszos lett a meccs, hogy csak a cserék érdekesek: Zubkov helyére Uzuni áll be.

 

MRI / Czeglédi Zsolt

80. perc: Ez már súlyos vereség: Dibusz másodszorra is hatalmasat hibázott, egy kirúgásnál megint Dybalának sikerül adnia a labdát, akiről elég esetlenül pattant a Fradi kapuja elé, de végül Dvali nem tudott menteni. Végül öngólként könyvelték el. 0-4

83. perc: Chiellini is majdnem ad egy gólpasszt az ellenfélnek, de Boli a torinói kapust találta el tíz méterről.

86. perc: Egy reményvesztett Fradi és egy focizni nem akaró Juventus párharcává változott a meccs, néha mintha az olasz csapat sem értené, hogyan került már megint a kapu elé.

89. perc: Boli belőtte az FTC bescsületgólját. Az első lövését még kivédte Szczesny, de az ismétlésbe már nem tudott belenyúlni. 1-4

90+4. perc: Lefújják a meccset, a végeredmény 1-4, a Ferencváros nem volt különösebben rossz, de különösebben jó sem. A Juventus már kétgólos előnnyel olaszosan hagyta volna a meccset, de ajándékba kapott két gólt.

A Fradi összességében 70 percig bírta, magához képest nem játszott jól, miközben a Juventus szigorúan a kötelezőt hozta, bár így sem mondhatjuk, megalázó lenne az eredmény még akkor is, ha ez inkább az olaszokon múlt. A csoport másik meccsén a Barcelona 2-1-re verte meg a Dinamo Kijevet, ezért az állás is papírforma: a Barcelona és a Juventus áll az első két helyen, mögöttük az ukrán és a magyar bajnoknak 1-1 pontja van. A harmadik hely még tovább emhet az Európa Liga csoportkörébe, de az FTC rosszabb gólaránya miatt nem itt áll jelenleg. A következő meccset december 3-án játsszák a Barcelona ellen, szintén hazai pályán, ugyanígy a Puskásban.