Félmilliárdot csalt ki ügyfeleitől egy budapesti ügyvéd

2020.11.05. 09:05

A BRFK csalás és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást egy volt ügyvéd ellen, aki ügyfeleit éveken keresztül becsapva jutott százmilliókhoz – közölte a rendőrség.

A nyomozás azután indult, hogy egy fővárosi vállalkozás 200 millió forintot utalt a gyanúsítottnak. A 49 éves férfi üzleti lehetőségeket, piackutatást és pénzügyi közvetítőtevékenységet ígért, azonban ezekből semmit sem teljesített.

Kapcsolódó

A BMW-s ügyvéd, a ravasz portás és a sok millió dolláros örökség lenyúlása

Szerencsésnek érezheti magát az ember, ha nagy összegű örökséghez jut a semmiből. Így történt ez a P. és az R. család esetében is, akik több mint félmilliárd forintra számthattak. Aztán jöttek a trükkök és átverések azoktól, akiktől a legkevésbé várták. Egy félmilliárdos csalás tárgyalása kezdődött el.

A feljelentés alapján indult büntetőeljárás során a budapesti nyomozók további kilenc magánszemélyt azonosítottak, akiktől a gyanúsított 2015 és 2019 között befektetési konstrukciók ígéretével csalt ki nagyobb összegeket. Volt olyan sértett is, akitől ügyvédi letétbe vett át több mint 51 millió forintot, amivel azóta sem számolt el hiánytalanul. A nyomozás adatai szerint a férfi összesen több mint félmilliárd forint kárt okozott a bűncselekményekkel.

A hatóság elől bujkáló gyanúsítottat a nyomozók Budapest I. kerületében, nem bejelentett lakcímén fogták el a napokban. Készpénzt, informatikai eszközöket, a bűncselekményekkel összefüggő dokumentumokat, valamint több motorkerékpárt is lefoglaltak.

Kapcsolódó

Kétmilliárd forintos csalásért hat és fél évet kapott egy pécsi ügyvéd

Két társával egymást is átverték. Kétszáz befektetőt tévesztettek meg ötszázalékos kamatot ígérve.

A budapesti P. Tibort különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás és ügyvédi visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd vették őrizetbe. A bíróság november 4-én elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

Kapcsolódó

120 millió forintos örökséget csaltak el, egy ügyvéd is benne volt

A három elkövető egy szombathelyi cég ügyvezetőjének halála után írt hamis szerződést, amivel az elhunyt másik fiát károsították meg.