Bemutatkozott a Gigabyte RTX 3060 Ti

Persze nem hivatalosan: a középkategóriás kártya különböző online boltokban tűnik fel, de érkezése csak decemberre várható.

Hirdetés

Fokozatosan, fentről lefelé bővül az Ampere kártyák sora: a 3090, 3080 és 3070 hivatalos megjelenését követően most a 3060 Ti lehet a soron következő GPU, melyet eredetileg november 17-ére ígértek, de állítólag végül csak december elején láthatunk. Ez a késlekedés azonban nem akadályozza meg az online boltokat abban, hogy időnként beárazzanak egy-egy modellt. Most például a Gigabyte gyártotta állítólagos Eagle OC RGB GeForce RTX 3060Ti 8GB került fel 3700 szaudi riálért a webre – ami átszámítva körülbelül 300 000 forintot jelent. Ez az ár még az elmúlt napokban tapasztaltak fényében is durva lenne, de hát az oldalon megjelenő „raktáron” felirat sem tűnik reálisnak.


(forrás: VideoCardz) [+]

Mindenesetre a fotók alapján az Eagle OC egy dupla ventilátoros, viszonylag rövid hűtést és egy darab 8 tűs tápcsatlakozót kapott, mely elég is lehet a 180 wattos TBP biztosítására. Az órajelekről egyelőre nem lehet semmit tudni, de a GPU-ról vannak hírek, ezek szerint 4864 CUDA magra, 152 Tensor magra és 38 RT magra számíthatunk.


(forrás: VideoCardz) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés