szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kecskeméti piarista közösség tagja volt a két atya.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Két piarista atya is meghalt rövid időn belül a kiskunhalasi járványkórházban. A halálhírüket közlő Piaristák oldala szerint mindketten a kecskeméti közösség tagjai voltak.

A 79 éves Szabó István atya csütörtök reggel hunyt el. Szabó több évtizedig tanított a kecskeméti piaristák iskolájában, amelynek igazgatója, emellett cserkészvezető, valamint a Czollner téri templom templomigazgatója is volt.

Nagy Attila piarista házfőnök azt írta a keol.hu-nak, hogy "tegnap lett hirtelen rosszabb az egészségi állapota, pedig előtte lévő 4-5 nap reménykeltő hírek érkeztek róla, már-már a lélegeztető gépről való levételét fontolgatták, annyira jobban volt... De az orvosok elmondása szerint elfáradt a küzdelemben a szervezete."

A koronavírus-járvány másik piarista áldozata a 73 évesen elhunyt Balázs Gergely atya, az ő haláláról szerda reggel számoltak be. Ő is évtizedekig tanított a piaristáknál, a rendház tagja volt.