Brüsszel zsarolni akar, Soros Magyarországon kísérletezne

Soros György
Vágólapra másolva!
Kezdettől nyilvánvaló, hogy ezt a „jogállamisági mechanizmusnak" nevezett eljárást valójában egy zsarolási és nyomásgyakorlási eszközként akarják bevetni Magyarország és mindazon országok ellen, amelyek nem akarják betelepíteni a migránsokat, megvédik a bevándorlástól a határaikat, a kultúrájukat, és megvédik a nemzeti szuverenitásukat – közölte a Fidesz.
Vágólapra másolva!

A jogállamiság és a bevándorlás ügye immár évek óta átszövi az európai politika dinamikáját: míg a konzervatív vezetésű államok az egyik sarokban, az Európai Parlament és a liberális vezetésű nyugati tagállamok a másikban állnak. Soros György, az Európai Parlament balliberális, bevándorláspárti oldalával áll szoros kapcsolatban. A spekuláns legutóbb pár héttel ezelőtti közleményében értekezett arról, hogy politikai feltételekhez kellene kötni az uniós források kifizetését; hogy ez miként működik a gyakorlatban, azt Magyarországon kellene először kipróbálni – írta a Magyar Nemzet.

Soros György Magyarországgal kísérletezne Forrás: Anadolu Agency/2014 Anadolu Agency/Yunus Kaymaz

„A kormánypártok és a nemzeti kormány elutasítja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, ezt pedig Soros György nem tudja elfogadni " – így reagált Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Soros közleményének hírére még október elején. A jogállamisági feltételek mellett egyébként az EU migrációs paktumjáról is állandó tárgyalás zajlik az EU-országok és az uniós intézmények között, tehát ez lehet a következő csatatér Budapest és Brüsszel között. Ismert,

Nem mellesleg amiatt, hogy időközben a járvány sújtotta kontinens iszlamisták általi fenyegetettsége is folyamatosan növekszik. Az elmúlt hetekben Franciaországban több brutális, lefejezéses támadás is történt, hétfőn pedig Bécsben lövöldözött az Iszlám Állam katonája.

Az Orbán-kormány csak idén ősszel több alkalommal mondott nemet az Európai Parlament által szorgalmazott jogállamisági feltételrendszer kialakítására, illetve az Európai Bizottság újdonsült migrációs kvótaterveire.

Fidesz: Szégyen, hogy Brüsszel a politikai zsarolással van elfoglalva

A Fidesz-KDNP egy csütörtöki közleményében is arra emlékeztetett: Brüsszel ismét Soros megrendelését teljesíti, amikor az uniós források kifizetését politikai feltételekhez akarja kötni.

„Kezdettől nyilvánvaló, hogy ezt a „jogállamisági mechanizmusnak" nevezett eljárást valójában egy zsarolási és nyomásgyakorlási eszközként akarják bevetni Magyarország és mindazon országok ellen, amelyek nem akarják betelepíteni a migránsokat, megvédik a bevándorlástól a határaikat, a kultúrájukat, és megvédik a nemzeti szuverenitásukat. Minden eszközt felhasználnak, hogy a nemzeti kormány helyett egy bevándorláspárti baloldali kormányt ültessenek hatalomba. Szégyen, hogy a koronavírus-járvány és az egymást érő iszlám terrortámadások közepette Brüsszel továbbra is a politikai zsarolással van elfoglalva ahelyett, hogy segítené a tagállamokat a védekezésben" – írták.