szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jioriku néven ismert szivárogtató szerint az iPhone 13 prototípusában nincs kijelző alá szerelt ujjlenyomat-olvasó.

Alig telt el néhány hét azóta, hogy az Apple bemutatta az idei évre szánt iPhone-jait, az iPhone 12-család tagjait, máris arról megy a találgatás, vajon milyenek lesznek a 2021-ben érkező modellek. Ezekkel kapcsolatban az egyik leggyakrabban emlegetett információ, hogy visszatérhet bennük az ujjlenyomat-olvasásra szolgáló Touch ID, méghozzá a kijelző alá rejtve.

A dolog az elmúlt hetekben egyre biztosabbnak látszott, sőt, már egy olyan szabadalmi megoldás is feltűnt, ami arra enged következtetni, a többi gyártóhoz képest másfajta megoldást dolgoz(ott) ki erre az Apple. Csakhogy könnyen lehet, hogy az egészből nem lesz semmi.

A Jioriku nevű szivárogtató a Twitteren arról írt, már van információja arról, milyen az iPhone 13 prototípusa. Ezek alapján egy felturbózott iPhone 12-re számíthatunk, a Touch ID-t viszont kár keresni, az ugyanis nem került bele a telefonba, vagyis nem lesz ott a kijelző alatt.

Arról nem szól a történet, hogy Jioriku honnan szerezte meg a prototípust, vagy, hogy nála van-e egyáltalán. A bejegyzésében pedig úgy fogalmaz, egyelőre nincs benne a szenzor a mobilban, vagyis simán lehet, hogy a végleges változatban mégis csak benne lesz az egység.

Jioriku későbbre több részletet is ígért, így azokkal talán közelebb kerülhetünk az igazsághoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.