szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mostantól hét nap után automatikusan törlődhetnek majd a frissen elküldött üzenetek a WhatsAppon, de ez sem elég garancia a személyes adatok védelmére.

A WhatsApp bő egy évvel ezelőtt kezdte el tesztelni azt a funkciót, amely segítségével a rendszer automatikusan törölheti az új beszélgetéseket – feltéve, hogy ezt a felhasználó is szeretné. A megoldást eddig csak a csoportos csevegéseknél lehetett alkalmazni, most viszont bejelentették: mindenki számára elérhetővé teszik a régóta várt újdonságot.

A funkció, miután bekapcsolták, hét nap elteltével törli majd a felhasználó legfrissebb üzenetváltásait – vagyis a korábbi csevegésekre nem lesz hatással. A Facebook tulajdonába tartozó cég szerint azért éppen hét nap, mert ennyi idő elegendő ahhoz, hogy kiderüljön, a beszélgetés folyamatos-e, vagy csupán egyszeri alkalomról volt-e szó.

WhatsApp

Bár a megoldással valamelyest biztonságosabbá válhatnak a beszélgetések, a megoldásnak egyelőre még vannak gyenge pontjai. Az üzenetek továbbra is továbbíthatók, így azok egy másik beszélgetésből akkor sem tűnnek el, ha az eredetinél beállították az automatikus törlést. A felhasználókat ezért arra kérik, továbbra is kellő körültekintéssel küldjék el a csevegőpartnerüknek a személyes adataikat.

[Elege van egy csoportból a WhatsAppon? Örökre elnémíthatja őket]

Emellett ha egy üzenetre válaszolnak, akkor a válasz miatt továbbra is látni lehet az egyébként törölt üzenetet, épp úgy, ahogy egyébként az értesítéseknél sem fog törlődni. Sőt, képernyőképeket és fényképeket is lehet készíteni az elküldött üzenetekről, így ebben a formában tovább létezhetnek.

Az újdonság a következő napokban válik majd minden felhasználó – így az androidosok, valamint az iPhone-t és iPadet használók – számára is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.