szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PhoneBuff nevű YouTube-csatorna videósa újabb sebességteszttel jelentkezett, hogy kiderüljön, az egyik legerősebb androidos mobil, a Samsung Galaxy Note20 Ultra, vagy az Apple új készüléke dolgozik gyorsabban. Az eredmény magáért beszél.

Miután az Apple bemutatta az idei évre szánt csúcsmobiljait, az iPhone 12-család tagjait, és megismerhettük a készülékek specifikációját, már csak egyetlen kérdés maradt hátra: hogyan teljesít(enek) a telefon(ok) a nagy rivális Samsung csúcskészülékével szemben?

A választ a sebességtesztjeiről ismert PhoneBuff nevű YouTube-csatorna videósa adta meg, amely az iPhone 12 Prót eresztette össze a Samsung Galaxy Note20 Ultrával. Előbbiben az A14 Bionic processzor dolgozik, míg a Samsung telefonjában az androidos mobilokba szánt egyik legerősebb CPU, a Qualcomm Snapdragon 865+ jelenti a lelket.

[Mindennek a teteje: teszten a Samsung legkomolyabb telefonja, a Galaxy Note20 Ultra]

A két telefon között a legnagyobb különbséget a memória mérete jelenti. Míg a dél-koreai cég 12 GB RAM-ot pakolt az eszközébe, a cupertinói vállalat ennek csupán felével, 6 GB-tal vértezte fel a mobilját. Ennek ismeretében kifejezetten izgalmas versenyre számított a csatorna videósa.

[2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro]

A feladat ugyanaz volt, mind más sebességteszteknél: egy adott mennyiségű appot meg kellett nyitni mind a két telefonon: miután megnyílt egy, a háttérbe kellett küldeni, és folytatni a következővel. Az utolsó után fordított sorrendben, egyesével újra meg kellett nyitni ezeket, a két kör alatt eltelt időt pedig külön-külön mérte a videós.

Kiderült, annak ellenére, hogy az iPhone 12 Próban csupán 6 GB RAM dolgozik, 14 másodperccel gyorsabban végzett az első körrel, mint a Samsung Galaxy Note20 Ultra. A másodikban már szorosabb volt az eredmény (42,99 mp vs. 46,02 mp), ám az Apple készüléke ezzel együtt is utcahosszal nyerte a versenyt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.