szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha egy cég tervét nem fogadja el a kormányhivatal, akár több milliós büntetést is kaphat.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a zsúfoltság mérséklése érdekében a csúcsforgalomban járatsűrítést rendelt el a kormány a tömegközlekedésben, illetve újra ingyenessé tette a parkolást.

Az RTL Klub Híradója arról számolt be, hogy

több vidéki közlekedési cég már most kapacitása határán működik, alig van már forgalomba állítható jármű, és sofőrből is hiány van. Budapesten a délutáni időszakban csak plusz 15 buszt tudnak forgalomba állítani az egész városban, a reggeli csúcsforgalomban már egyet sem.

A közlekedési cégeknek csütörtökön kellett leadniuk a sűrítési terveket, a csatorna úgy tudja, hogy a legtöbb szolgáltató ezt megtette. Viszont, ha a kormányhivatalok nem fogadják el a terveket, akár 5 millió forintos büntetést is kiszabhatnak a cégekre.

A Miniszterelnökség az RTL Híradónak azt írta: azt fogják vizsgálni, hogy a ténylegesen több járat fog-e közlekedni és soron kívül döntést hoznak.