Hatalmas összeget fizetett Joe Biden a Facebooknak, miközben cenzúrázták Trump bejegyzéseit

Joe Biden, maszk
Democratic presidential nominee and former Vice President Joe Biden picks up his mask after dropping it at the end of his speech on Covid-19 at The Queen theater on October 23, 2020 in Wilmington, Delaware. (Photo by Angela Weiss / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai elnökválasztási kampány utolsó hetében közel kétszer annyit költött Facebook-hirdetésekre Joe Biden demokrata párti jelölt, mint Donald Trump - derül ki a politikusok közösségi oldalain elérhető információkból. A Soros György által támogatott demokrata politikus hatalmas összeget mozgatott meg saját reklámozására. 
Vágólapra másolva!

Sok helyen, sokszor szó volt arról, hogy mekkora hatalommal bírnak a különböző globális tech cégek, akár konkrét választásokat is képesek befolyásolni.

Facebook-költésekben Biden előzte Trumpot

Éppen ezért érdemes megnézni, hogy Donald Trump republikánus és Joe Biden demokrata elnökjelölt mennyit költött Facebook-hirdetésekre a kampányban. Bár a közösségi oldal visszaszorulóban van, még mindig az egyik legnagyobb virtuális felületnek számít. Ahogy a politikusok oldalain elérhető adatokból látható: október 27. és november 2. között (azaz a választás előtti utolsó héten)

  • amíg a demokrata jelölt 9 153 117 dollárt;
  • addig a hivatalban lévő elnök 5 379 563 dollárt költött saját népszerűsítésére.

Ez pedig azt jelenti, hogy

Biden közel kétszer annyit szánt Facebook-reklámokra, mint Trump.

A Soros György által (is) támogatott Biden szerdai középárfolyamon számolva 2 836 093 302 forintot, azaz közel hárommilliárd forintot hagyott a Facebooknál.

Forrás: Facebook

Okok a háttérben

Ezek után felmerül a kérdés, hogy mi az oka a nagy különbségnek, hiszen Trump elnökként és támogatóinak köszönhetően biztos anyagi háttérrel futhatott neki a voksolásnak.

A választ minden bizonnyal ott kell keresni, hogy az amerikai jobboldal jó ideje nem bízik a nagy közösségi portálokban, hiszen azok részrehajlóan a baloldali politikai erőket segítik. Ezt mutatja, hogy miután a New York Post nyilvánosságra hozta Joe Biden fiának, Hunter Bidennek egyes korrupciógyanús ügyekre utaló emailjeit, a Twitter és a Facebook tiltotta a demokraták számára rendkívül kínos levelek és az ezzel kapcsolatos cikkek közlését. Ez komoly károkat okozott Trumpnak és stábjának, hiszen a súlyos botrány híre így kevesebb emberhez jutott el. A nagyobb közösségi oldalak azzal, hogy megtagadták ezeknek az információknak a terjesztését, komoly helyzeti előnybe hozták Bident.

Természetesen az sem mellékes, hogy a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere, a bevándorláspárti Soros György nyíltan állt Biden mögé. Ez értelemszerűen azzal járt, hogy a demokrata párti jelöltnek jóval nagyobb összeg állt rendelkezésre.