Tíz év alatt teljesen átállna az elektromos modellekre ez a luxusautó-márka

Bentley, 2020.03.10.
Vágólapra másolva!
A tervek szerint a Bentley Motors 2026-ra már csak hibrid és elektromos autókat gyártana, 2030-ra pedig még tovább szűkítenék a kört, és kizárólag elektromos modelleket gyártanának – jelentette be a legendás brit vállalat.
Vágólapra másolva!

Történelmi átalakulás előtt áll a Bentley, ahogy a tervek szerint két lépcsőben, 2030-ra kizárólag elektromos modellek gyártására állna át a legendás brit luxusautó vállalat – írja a CNBC a cég csütörtöki bejelentése alapján.

A német Volkswagen tulajdonában álló Bentley jövőre már forgalomba is hozza két, egyelőre meg nem nevezett, hibrid autóját, az első teljesen elektromos modelljükkel pedig 2025-ben jönnének ki.

A Bentley jelenleg egyetlen hibridet gyárt, a Bentayga nevű SUV-ot.

Történelmi átalakulásra készül a Bentley Fotó: Csudai Sándor - Origo

A vállalat vezető mérnöke, Matthias Rabe azonban egyértelműen közölte: „a Bentley jövője teljesen elektromos lesz."

A cég vezérigazgatója, Adrian Hallmark hozzátette, egy évtizeden belül a 100 éves luxusautó-gyártó egy új, fenntartható és teljesen etikus szerepmodell kíván lenni a luxuspiacon.

Hallmark kiemelte, 2030-ra az is terv, hogy a vállalat teljes egészében karbonsemleges legyen.

Noha a cégnek idén nehéz volt a koronavírus-járvány miatt, a vezetés bizakodó. Hallmark hangsúlyozta, jelenleg úgy számolnak, hogy a nehézségek ellenére, idén elérhetik a 10.000 darabos eladást.