Nehéz idők: Egymás után passzolja le a kempingjeit Mészáros Lőrinc, a 12-ből már csak 6 maradt neki

2020. november 6., 16:33

Szerző:

Tíz kempinggel kezdte meg az idei szezont a Balatontourist, de az év végére már csak hat maradt Mészáros Lőrincéknél – írja a Balatontourist honlapján megjelent közlemény alapján a 24.hu.

2017-ben tizenkét, zömében tóparti kemping üzemeltetését vette át a Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt.

Vadászné Székely Orsolya a Balatontourist Camping Kft. marketingmenedzsere a portál kérdésére azt írta, az említett kempingeket eddig sem a Balatontourist üzemeltette, „azok csupán marketing szerződéssel kapcsolódtak a hálózathoz”, és az üdülők üzemeltetői a pandémia okozta gazdasági nehézségek miatt döntöttek a költségcsökkentő lépés mellett. 

A balatonfüredi, révfülöpi, balatonakali, balatonszemesi, zalakarosi és balatonberényi kempingek maradt a felcsúti multimilliárdosnál, de a siófoki Aranypart Kemping, a vonyarcvashegyi Park és Üdülőfalu, a zamárdi Mirabella Kemping és a balatonberényi Kócsag kemping nemrég kikerült a cég portfóliójából.

Két kempinggel még folynak tárgyalások.

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.