B. Gábor azt hazudta, hogy Pintér Sándor barátja, ezzel sikerült is kicsalnia 15 milliót egy panzióstól Budakalászon

2020. november 6., 16:02

Szerző:

A szentendrei nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a 43 éves férfinek az ügyében, aki dr. Pintér Sándorral való kapcsolatára hivatkozva ejtett tévedésbe egy budakalászi panziótulajdonost.

A szentendrei B. György egy budakalászi panzióban lakott 2017. év végétől, azonban a szállásért fizetni nem akart.

Idővel a tulajdonos bizalmába férkőzött, majd - egy nemlétező, családja által működtetett adósságbehajtó cégre hivatkozva - felajánlotta, hogy segít neki nagy összegű kintlévőségét visszaszerezni.

Azzal hitegette a panzióst, hogy a korábbi adósaitól már meg is érkezett a számlájára a behajtott pénz. Később még arra is rávette a sértettet, hogy ezt az összeget, sőt ezen felül többet is fektessen be egy cégbe, és tízszázalékos tulajdonrészesedéssel kecsegtette.

Ezután rendszeresen csalt ki kisebb-nagyobb összegeket a szállodatulajdonostól, amit megélhetésre, szerencsejátékokra és örömlányokra költött. Később, - annak érdekében, hogy valótlan ígéreteit hihetővé tegye - a belügyminiszterre hivatkozott. Azt állította, hogy dr. Pintér Sándor a család barátja, és ennek igazolása érdekében négy, különböző SIM-kártyáról küldött rendszeresen üzeneteket a miniszter úr nevében.

B. György három évig folyamatosan csalt ki különböző összegeket, ezzel összesen mintegy tizenötmillió forintnyi kárt okozott. A pénzt az utolsó fillérig felélte – tudatta a Police.hu.

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.