Szerző: Koi Tamás

2020. november 6. 14:28

Csak Japánban: kütyüvel mentik a sínek közé esett apró kütyüket

A vasúti sínek közé pottyanó apró kütyük, jellemzően headsetek jó eséllyel örökre a sínek közt maradnak, de legalábbis nem kerülnek vissza soha többé a tulajdonosukhoz - de nem Japánban, ahol már tesztelik az első, kifejezetten a vasúti sínek közé esett, apró kütyüket kihalászó porszívót.

A vezeték nélküli headsetek térnyerésével a tulajdonosoknak úgy tűnik, új problémákkal is szembesülniük kellett, és nem, ezúttal nem a rádiós interferencia, a Bluetooth csatlakozás bizonytalanságai vagy éppen a mindig rossz időpontban lemerülő akkumulátorok jelentik a megoldandó problémát. 

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Japán egyik magánkézben lévő régiós vasúttársaságánál, a JR Eastnél napi szintű problémává vált, hogy az utasok által a sínek közé pottyantott apró elektronikai eszközöket, tipikusan headseteket hogyan halásszák ki a személyzet tagjai. A probléma mindenesetre nagyon is valós, helyi tudósítások szerint csak idén júliustól szeptemberig összesen 950 utas ejtette a sínek közé a headsetjét 78 vasútállomáson.

A vasúttársaság dolgozóinak van ugyan a sínek közé esett tárgyak kihalászására rendszeresített eszköze (egy közönséges mechanikus fogókar), ám a headsetek kihalászásához ez túl ormótlannak bizonyul, ezért a JR East és a Panasonic most egy olyan, vezeték nélküli porszívót fejlesztett, mely kifejezetten vezeték nélküli headsetek sínek közüli kihalászásához használható - szigorúan az aznapi utolsó vonat elhaladását követően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról