Új fejlesztőeszközöket kap a friss Radeon sorozat

Ezek jó része persze a korábbi hardverekkel is működik, de a fő újítások az AGS szervizkönyvtárban vannak.

Az AMD október végén leplezte le az új Radeon generációt, amelyről az alábbi hírben bővebben beszámoltunk. Frissültek azonban a fejlesztőeszközök is, amelyek részben a friss, RDNA 2 architektúrát szolgálják.

Hirdetés

Az egyik változást az RDP, vagyis a Radeon Developer Panel 2.1-es verziója jelenti, ami egységesen támogatja a Radeon GPU Profilert (RGP) és a Radeon Memory Visualizert (RMV) funkcionalitását. Ezzel könnyebbé válik a két fejlesztőeszközzel egyszerre dolgozni, hiszen megegyezik majd a felhasználói felület, illetve a munkafolyamat.


[+]

A lényegesebb fejlesztés az AGS szervizkönyvtárat érte, amelynek elkészült a 6.0-s verziója, és ez az alábbi GitHub oldalon keresztül el is érhető. Ez többek között képes már detektálni és támogatni az RDNA 2 architektúrát, illetve a külső házzal csatlakoztatott dedikált GPU-kat is. A legnagyobb újítása viszont az új generációs hardverekhez kapcsolódik, mivel elérhetővé vált pár új, DirectX 12-höz való shader intrinsics, konkrétan a ReadLaneAt, az explicit float konverzió, illetve a ray tracing tekintetében a találatjelző. Utóbbi nyilván csak az RDNA 2 architektúrához használható, és lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy igen speciális, DirectX Raytracing szabványon túlmutató optimalizálást is beépítsenek az új generációs Radeonokhoz a Radeon Rays 4.0-t felhasználva. Arról már a nyáron írtunk, hogy készül ilyen kiegészítés, és akkor bővebben is kifejtettük, hogy mik várhatók tőle. Ez a megoldás egyébként nem szabványos, tehát ha egy alkalmazás használja, akkor az csak az új Radeonokon képes futni.

A fentiek működéséhez egyébként egy készülő, még nem kiadott Radeon Software verzió szükséges.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés