Villámgyors gesztenyés brownie: gluténmentesen is mennyei

A brownie készítésének egyik titka, hogy nem szabad túlsütni, mert könnyen kiszárad. Igaz ez a gesztenyés változatra is.

gesztenyes-brownie
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brownie egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy kevés liszt kell bele, és az is kiváltható valamilyen gluténmentes alternatívával. Így azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, akik speciális diétára kényszerülnek, vagy egyszerűen szívesen kipróbálnak kevésbé megszokott hozzávalókat is. A gesztenye és a mandula íze remek harmóniát alkot a csokival, az eredmény pedig egy mennyei édesség.

Gluténmentes gesztenyés brownie

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg édesített gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg gesztenyeliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 3 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törd kisebb darabokra, gőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá a vajat. Pihentesd kicsit a masszát, hogy hűljön. Egy másik tálban dolgozd robotgéppel habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a vajas csokoládét, a villával átnyomkodott gesztenyemasszát, végül a kétféle lisztet.

Simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180 fokon 15-20 percig. Akkor is vedd ki a sütőből, ha a belseje kicsit még ragacsos. Miközben hűl, a tésztában lévő hő még dolgozik benne, és állás közben tovább szilárdul. Várd meg, amíg kihűl, utána szeleteld. Tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel tálalhatod, de akár olvasztott csokival is leöntheted.
A mennyei brownie-kekszet is meg kell kóstolnod! Rengeteg csoki van benne, egyszerűen visszautasíthatatlan.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük