szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai gazdaságban 636 ezerrel nőtt azoknak a száma, akik októberben munkát kaptak.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában
The US economy added 638,000 jobs in October, which was the slowest growth in five months but still helped to push the unemployment rate below 7%.
Jobs were added in leisure and hospitality as US lockdown measures were eased, according to the US Bureau of Labor Statistics.
The unemployment rate fell to 6.9% from 7.9%, with 11.1 million Americans out of work.
September's data was revised up to show that 672,000 jobs were created.
The results were better than expected. Economists polled by the Reuters newswire had expected growth of 600,000 jobs in October.

Ez ugyan a leglassabb emelkedés az elmúlt öt hónapban, de segít abban, hogy 7 százalék alatt maradjon a munkanélküliség - mutat rá a CNN.

Több mint tizenegymillió ember van munkanélkül az Egyesült Államokban. Most 6,9 százalékos a munkanélküliség, de volt ez rosszabb is a koronavírus okozta bezárások miatt, amikor 7,9 százalék volt.

Az októberi emelkedésnél ugyanakkor a szeptember jobb volt, akkor 672 ezer (új) munkahely teremtődött. Igaz, a Reuters felmérése alapján októberben 600 ezer új munkahelyet reméltek, a várakozásoknál tehát jobb lett az eredmény.

hvg.hu Gazdaság

Donald Trump négy éve kilenc adatban

Ha nem lett volna járvány, Donald Trump arra építette volna fel a kampányát, hogy egész jól működött az amerikai gazdaság – igaz, a társadalmi különbségek nem csökkentek az ő elnöksége alatt. Trump most úgy várhatja a választás napját, hogy, ahogy négy éve, úgy most is meglepetés volna az ő győzelme, csak 2016-tal ellentétben most már többen tudják, mit jelent az, hogy a közvélemény-kutatók statisztikai hibahatárral dolgoznak. Az elmúlt négy év teljesítményének értékeléséhez gyűjtöttünk adatokat.