szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iparkamare elnöke elfogadhatatlannak tartja a fővárosi újraindítási adót.

A kamarák és a vállalkozói érdekképviseletek megkérdezése nélkül, azaz érdemi egyeztetés nélkül akar Karácsony Gergely főpolgármester egy olyan adóemelést végrehajtani, ami a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben tönkre is teheti az érintett vállalkozásokat, ilyen módon elfogadhatatlan – Közölte Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Egy adóemelés rövidtávon elbocsátásokat hozhat, hosszú távon pedig azzal a következménnyel járhat, hogy a cégek elköltöznek Budapestről.
HIRDETÉS

A kamarák és a vállalkozói érdekképviseletek megkérdezése nélkül, azaz érdemi egyeztetés nélkül akar Karácsony Gergely főpolgármester egy olyan adóemelést végrehajtani, ami a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben tönkre is teheti az érintett vállalkozásokat, ilyen módon elfogadhatatlan - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Nemzetnek. Parragh szerint egy adóemelés rövidtávon elbocsátásokat hozhat, hosszú távon pedig azzal a következménnyel járhat, hogy a cégek elköltöznek Budapestről.

 

Parragh László
Túry Gergely

"Jelenleg a vállalkozások azt szeretnék látni, hogy milyen intézkedésekkel kívánja a főváros megsegíteni, támogatni a cégeket, megadva az esélyt a túlélésre. A külföldi példáknál is azt látjuk, hogy a városvezetés tudomásul vette, hogy azok a vállalkozások, amik eddig befizettek a büdzsébe, most támogatásra szorulnak azért, hogy ne menjenek tönkre, és a jövőben újra fizetni tudjanak" - hangsúlyozta Parragh László.

A Magyar Nemzet emlékeztet rá, hogy Karácsony Gergely nemrégiben jelentette be, hogy azoknak a vállalatoknak, amiket szerinte a válság kevésbé érintett, de az adótámogatásokból előnyük származik, a korábbi két százalék helyett 2,5 százalék iparűzési adót kellene befizetniük, amit újraindítási adónak neveztek el.