szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A NOB elnöke szerint még korai arról beszélni, kimehetünk-e szurkolni is a 2021-ben rendezett Tokió 2020-ra.

Tokió 2020
Sosem volt még ilyen olimpia, mint a tokiói - egy évet csúszott, szigorú járványügyi szabályok mellett, nézők nélkül, állandó fenyegetettség mellett zajlott. De lezajlott, és így is jó volt. És így is megvoltak a felemelő vagy drámai pillanatai, így is akadtak hősök, ünnepeltünk legendákat és fedeztünk fel új csillagokat. A hvg.hu cikksorozatában mindezeket megtalálja.
Friss cikkek a témában

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nincs terítéken a 2021-re halasztott tokiói játékok lemondása, írta az MTI.

„A válasz: nem” – válaszolta a német sportdiplomata szerdán arra a kérdésre, hogy küszöbön álló látogatása során megvitatják-e az olimpia törlését a koronavírus-járvány miatt a japán szervezőkkel.

Bach vasárnaptól szerdáig tartózkodik majd a szigetország fővárosában, és ez lesz az első útja Japánba azóta, hogy a NOB márciusban elhalasztotta a játékokat.

A sportvezető kiemelte, a szervezőbizottság jelenleg is dolgozik egy olyan intézkedéscsomagon, amely révén a pandémia közepette is le lehet bonyolítani a világ legnagyobb sporteseményét.

“Mindennél fontosabb az olimpia biztonságos megrendezése. Kilenc hónap múlva a sportolók biztonságos környezetben versenghetnek majd” – hangsúlyozta Bach, aki szerint, még korai arról beszélni, hogy jelen lehetnek-e szurkolók és külföldi vendégek, de remélhetőleg nem üres létesítményekben zajlanak majd a versenyszámok.

Az olimpiát 2020 nyaráról – az elnevezés (Tokió 2020) megtartásával – a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időszakra ütemezték át, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.

Docler Holding

Gördeszkázás mint olimpiai sportág? - Mire számíthatunk még 2021-ben Tokióban?

Az olimpiák története egészen régre nyúlik vissza, és az ókori görögök óta tucatnyi új sportág lett olimpiai szám, ugyanúgy ahogy rengeteg került a feledés homályába. Tudta, hogy valaha olimpiai szám volt a kötélhúzás? Vagy a lovaspóló? És a görhoki? Miközben a tradicionális sportágak egyre jobban tűnnek el, számos új és menő sport került az olimpia érdeklődésének homlokterébe. A következő ötkarikás játékokon már hivatalos szám lesz többek között a baseball, a szörf, a karate és a gördeszkázás is, de komoly esélye lehet a magyar szabadalomnak, a teqballnak is arra, hogy egyszer bekerüljön.