szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A portugál sztár Andorra ellen vágott gólja karrierje 746. találata volt.

Felkészülési meccsen 7-0-ra verte Andorra futballválogatottját Portugália Neto, Paulinho, Renato Sanches, Cristiano Ronaldo és Joao Felix találataival, valamint Garcia öngóljával.

Ronaldónak, aki a 85. percben volt eredményes, az volt pályafutása 746. gólja minden válogatott meccset, élvonalbeli bajnokit, kupameccset és nemzetközi kupatalálkozót tekintve. Utolérte vele az örökranglista negyedik helyén Puskás Ferencet.

Csak három labdarúgó van, aki több gólt vágott a portugál és a magyar világklasszisnál: a cseh Josef Bican 805-öt, a brazil Pelé 767-et, honfitársa, Romário pedig 761-et.

Az MTI arra hívta fel a figyelmet, hogy a Juventus támadója a portugál nemzeti csapatban már 102 gólnál tart, alig lemaradva a rekordot 109-cel tartó iráni Ali Daeitől.

Ronaldo messze a legtermékenyebb futballista Európában. A kontinentális rangsor második helyén (az örökranglistán harmadik) Puskás Ferenc áll 84 válogatott góllal, Kocsis Sándor 75-öt szerzett, majd a német Miroslav Klose (71) és Gerd Müller (68) következik.