Koronavírus-járvány

Harminc napra ingyen kapják az internetet a távoktatásban részt vevő középiskolások - videó

Harminc napra ingyenes lesz a helyhez kötött internetszolgáltatás azoknak a családoknak, ahol nappali tagozatos középiskolás tanul - jelentette be Orbán Viktor egy szombati Facebook-videóban.

2020.11.14 12:08ma.hu

Kormányrendeletet írt alá Orbán Viktor a digitális oktatással érintett családokat megsegítő intézkedésekről.

Ez azt jelenti, hogy a helyhez kötött internet 30 napra ingyenes a köznevelésben és szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt, tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszony esetében.

"Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de fontos, hogy a családok ezt a segítséget most megkapják" - mondta a miniszterelnök, majd hozzátette:

"A fiatalokat pedig arra kérem, a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.