szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szövetségi kapitány készül a soron következő, szerbek elleni meccsre.

A jövő évi Európa-bajnokságra kijutott magyar labdarúgó-válogatott koronavírusos szövetségi kapitánya, Marco Rossi többek között arról számolt be, hogy mostanra tünetmentessé vált. „Sokkal jobban vagyok, szombat reggelre minden tünetem elmúlt” – mondta az online sajtótájékoztatóján az olasz szakember.

Marco Rossi otthonában a szintén megfertőződött feleségével együtt nézte csütörtökön az Izland ellen 2-1-re megnyert pótselejtezőt, és úgy gondolja, hogy a soron következő, vasárnapi találkozón sokkal könnyebb dolga lesz a játékosait motiválni a sikeres Eb-kvalifikáció után, mint szerb kollégájának, akinek csapata csütörtökön 11-esekkel elbukott az utolsó akadályban Skócia ellen.

„Fontos kiemelni, váratlan a jó szereplésünk a Nemzetek Ligájában, mert mindhárom riválisunk kerete erősebb. A szerb együttest nagyon jó játékosok alkotják, de ha sikerül csapatként fellépnünk, akkor felvehetjük a versenyt velük” – jelentette ki Rossi, aki a csapatmunkát, a taktikai utasítások betartását és a nehéz helyzetekben való helytállást jelölte meg kulcsfontosságúnak ahhoz, hogy a válogatottnak jó esélye legyen a győzelemre a vasárnapi találkozón is.

A magyar válogatott vasárnap 20.45-től a Puskás Arénában találkozik a szerb csapattal a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízióban. Az ötödik fordulós mérkőzést a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Gulácsi - Botka, Orbán, Lang - Nego, Kalmár, Sigér, Szoboszlai, Lovrencsics - Nikolics, Sallai.

Így válik mítosszá egy különösen rossznak indult meccs

Üres stadionba kimenni válogatott meccsre rettentő lehangoló. Egészen addig, ameddig Szoboszlai Dominik nem rúgja ki a válogatottat az Európa-bajnokságra. Riportnak induló lelkendezés a helyszínről.