szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig egy ház adatairól tudni, a többi nyertes a kormány szerint még nem nyilvános.

3 milliárd 89 millió forintot adott az állam a Magyar Falu Program keretében az önkormányzatoknak, hogy 13 orvosi szolgálati házat építsenek ebből a pénzből. A 24.hu megkérdezte a miniszterelnökségtől az idei nyerteseket is, de ott azt mondták, egyelőre nem nyilvánosak az idei támogatások annak ellenére, hogy Nagydorog polgármestere például arról számolt be, át is utalták nekik az erre szánt 381 millió forintot.

A 2020-as pályázati anyag szerint a települések nyolc vázlatterv közül választhatják ki a számukra megfelelő házat, 177 és 218 négyzetméter közötti méretben. A nyolc változat közül viszont csak az egyikben van rendelő.

Az újság szerint a nagydorogi szolgálati ház 219 négyzetméteres alapterületű lesz a “a házban a legmodernebb épületgépészeti eszközök, beépített hűtő-fűtő, árnyékoló és légtechnikai berendezések is helyet kapnak, ezáltal biztosítva az orvosi család legmagasabb szintű kényelmét”. A házba egy fiatal orvos költözik be áprilisban, ő igényelte a lakást.

Viszont nem mindenhol kapnak az orvosok ekkora házat: a pályázat kezdete óta felújítottak 27 orvosi szolgálati lakást is, amik már jóval kisebb költséggel jártak.