Több embercsempészt és migránst is elfogtak az éjszaka

Vágólapra másolva!
Embercsempészeket és migránsokat is elfogtak péntek éjszaka - írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

Péntek este 11 óra körül az M1 és M7 autópálya csomópontjánál állítottak meg egy osztrák autót. A kocsit egy 57 éves osztrák állampolgár vezette, utasa hét, magát szír állampolgárnak valló férfi volt, de nem tudták igazolni magukat, így a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták őket,

Veszprém megyében hajnali 1 körül a 8-as főúton, Várpalota határában állítottak meg egy magyar rendszámú autót, amit egy 31 éves szír férfi vezetett. Az Ausztria felé tartó kocsiban a sofőrön kívül két férfi utazott, ők jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A sofőrt egy 31 éves pakisztáni társa is segítette egy másik autóval, őt nem sokkal korábban, 0 óra 40 perckor a székesfehérvári járőrök fogták el Székesfehérvár közelében.

A két sofőrt, valamint az utasokat előállították. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A sofőrökkel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon az éjszaka 2 migránst tartóztattak fel Bácsszentgyörgy külterületén. Csongrád-Csanád megyében összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Makó, valamint Röszke területén. Mind a 15 férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban nem tudták magukat igazolni. A járőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.